Επικοινωνήστε μαζί μας!

Λοίμωξη από κορονοϊό ή αλλεργία

Λοίμωξη από κορονοϊό ή αλλεργία

Τα κύρια προειδοποιητικά σημεία λοίμωξης από κορονοϊό είναι πυρετός, κόπωση και ξηρός βήχας. Μερικές φορές η συμπτωματολογία είναι του κοινού κρυολογήματος, όπως μία <<μύτη που τρέχει>>. Κατά την εποχή της αλλεργίας μπορεί να ΄ναι  πολύ δύσκολο να διαφοροδιαγνωστεί η μία από την άλλη νόσο.

Τα συμπτώματα της αλλεργίας συμβαίνουν μερικώς εξαιτίας φλεγμονής. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα μια υπεραντίδραση του σώματος σας σε αλλεργιογόνα, όπως η γύρη και η μούχλα.

Συνήθη σημεία αλλεργίας είναι:

  • Μύτη που τρέχει
  • Ξηρός βήχας
  • Μάτια που φαγουρίζουν ή δακρύζουν
  • Μπούκωμα

Πυρετός δεν υπάρχει

Σημεία λοίμωξης από κορονοϊό

  • Πυρετός
  • Ξηρός βήχας
  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Πόνοι στο σώμα- μυαλγίες

Εάν έχετε κάποιο από τα παραπάνω ,ειδικά πυρετό, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. Εάν έχετε αλλεργίες κάθε χρόνο προσέξτε για τυχόν ασυνήθη συμπτώματα από αυτά που είχατε άλλες  χρονιές. Σοβαρές αλλεργίες μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε βάρος στο στήθος και δυσκολία αναπνοής, ειδικά εάν έχετε άσθμα. Συμπτώματα όμως που υπάρχουν και σε λοίμωξη από κορονοϊό. Εάν έχετε αμφιβολίες ή δεν είχατε άσθμα ποτέ, τότε καλέστε τον γιατρό σας ή το 1135.

Είναι το φτέρνισμα σύνηθες σύμπτωμα του κορονοϊού;

Ο νέος κορονοϊός δεν προκαλεί φτέρνισμα. Φυσικά, εάν φτερνίζεστε τότε πρέπει να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη σας με χαρτί για να μην διασπείρετε τυχόν κορονοϊό. Αμέσως πλύνετε τα χέρια σας.

Είναι τα κόκκινα μάτια μου αλλεργία ή κορονοϊός;

Μόνο 1 με 3% ασθενών με κορονοϊό έχουν ροζ μάτια. Άρα είναι το πιο πιθανό να έχετε αλλεργία. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας εάν μαζί με τα κόκκινα μάτια έχετε και κάποιο άλλο σύμπτωμα κορονοϊού.

Μπορεί να συνυπάρχουν αλλεργία και κορονοϊός;

Ναι μπορεί. Εάν έχετε μάτια που <<φαγουρίζουν>> και μύτη που <<τρέχει>> σε συνδυασμό με κόπωση και πυρετό επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. Θεραπείες αλλεργίας που έχετε κάνει και στο παρελθόν με σπρέι και αντιϊσταμινικά μπορεί να σας δοθούν και τηλεφωνικά εάν υπάρχουν περιορισμοί μετακίνησης λόγω πανδημίας. Χορήγηση όμως στεροειδών, κυρίως από το στόμα χρειάζεται κλινική εξέταση.