Επικοινωνήστε μαζί μας!

Πώς να πετάξετε αεροπορικώς με βουλωμένο αυτί

Πώς να πετάξετε αεροπορικώς με βουλωμένο αυτί

‘Όσοι πάσχουν από προβλήματα της ευσταχιανής σάλπιγγας, μπορεί να δυσκολευτούν στην εξίσωση της πίεσης του μέσου ωτός.

Όταν το αεροπλάνο  απογειώνεται, τότε η ατμοσφαιρική πίεση μειώνεται με αποτέλεσμα μια σχετική αύξηση της πίεσης του μέσου ωτός. Κατά την προσγείωση συμβαίνουν τα ακριβώς αντίθετα .Και στις δύο περιπτώσεις δημιουργείται, λόγω της αφύσικης διαταραχής της πίεσης του μέσου ωτός, ένα είδος δυσφορίας. Συνήθως, ο πόνος είναι χειρότερος στην προσγείωση.

Για να αποφύγετε λοιπόν, προβλήματα του μέσου ωτός ,θα πρέπει να αποφύγετε τις  πτήσεις,  εάν έχετε ένα οξύ πρόβλημα του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. όπως κοινό κρυολόγημα, αλλεργία ή παραρρινοκολπίτιδα.

Εάν έχετε ένα τέτοιο πρόβλημα και πρέπει να πετάξετε ή εάν έχετε χρόνιο πρόβλημα δυσλειτουργίας ευσταχιανής σάλπιγγας, τότε κάντε τα παρακάτω:

Προμηθευτείτε από το φαρμακείο: χάπια ψευδοεφεδρίνης(π.χ. comtrex-cold) και ένα αποσυμφορητικό σπρέι(π.χ. otrivin,ronal,dexa-rhinaspray).

Ξεκινήστε τα χάπια την προηγούμενη ημέρα από την πτήση και εάν κατά τη διάρκεια της πτήσης έχετε ενοχλήματα συνεχίστε τα και μία ημέρα μετά από την πτήση.

Χρησιμοποιήστε το ρινικό σπρέι λίγο πριν την απογείωση. Αν παρόλα αυτά αισθανθείτε αίσθημα μπουκώματος των αυτιών, τότε κρατώντας κλειστή τη μύτη αρχίστε να καταπίνετε. Έτσι μπορείτε να μειώσετε την αυξημένη πίεση του μέσου ωτός.

Μισή ώρα πριν την προσγείωση ξαναχρησιμοποιήστε το σπρέι και αρχίστε να μασάτε τσίχλα ώστε ν΄ ανοίγει η ευσταχιανή σάλπιγγα.

Εάν έχετε λοίμωξη ανώτερου αναπνευστικού συστήματος καλό θα είναι να αποφύγετε να πετάξετε, αλλά αν είναι αναπόφευκτο μην προσπαθήσετε βίαια να ξεβουλώσετε τα αυτιά σας.

Εάν οι πτήσεις είναι συχνές και υποχρεωτικές, τότε η τοποθέτηση από ΩΡΛ  σωληνίσκων αερισμού ίσως σας βοηθήσει.

Καμία από τις παραπάνω συστάσεις και προφυλάξεις δεν ισχύουν εάν έχετε σωληνίσκους αερισμού του μέσου ωτός.