Επικοινωνήστε μαζί μας!

Βραχύς Χαλινός Γλώσσας

Βραχύς Χαλινός Γλώσσας

Χαλινός γλώσσας (αγκυλογλωσσία) είναι μία κατάσταση παρούσα στη γέννηση που περιορίζει την κινητικότητα της γλώσσας και κατά συνέπεια επηρεάζει την σίτιση και ομιλία .

Υπάρχουν δε και περιπτώσεις όπου δεν προκαλείται κανένα πρόβλημα. Είναι συχνότερος στα αγόρια. Σε μερικές οικογένειες συναντιέται συχνά άρα η κληρονομικότητα δεν αποκλείεται.

Πότε να δείτε ειδικό;

Όταν

  • Το βρέφος έχει πρόβλημα στο θηλασμό Αυτό προκαλεί πόνο στη θηλή και εμποδίζει το μητρικό θηλασμό με όλες τις. γνωστές συνέπειες στην ανάπτυξη και άμυνα του βρέφους. Μασάει την θηλή αντί να ρουφάει.
  • Όταν λογοθεραπευτής παραπέμπει λόγω προβλημάτων στην σωστή ανάπτυξη λόγου. Παρατηρείται δυσκολία στην παραγωγή συγκεκριμένων ήχων(τ, ντ, ζ, σ, θ, ρ και λ).
  • Όταν ένα μεγαλύτερο παιδί αναφέρει προβλήματα στην μάσηση, ομιλία η δυσκολία  της γλώσσας να πλησιάσει τα πίσω δόντια.
  • Έχετε οι ίδιοι συμπτώματα  κοντού χαλινού.
  • Κακή στοματική υγιεινή . Σε μεγάλα παιδιά η δυσκολία απομάκρυνσης των υπολειμμάτων τροφής από τα δόντια οδηγεί σε ουλίτιδα .Επίσης μπορεί να εμφανιστεί και ένα χάσμα στα δύο μπροστινά κάτω δόντια.
  • Αν παρατηρηθούν άλλα προβλήματα :Δυσκολία στο γλείψιμο παγωτού, στο γλείψιμο των χειλιών, στο φιλί η και στο παίξιμο πνευστών οργάνων.

 Η επέμβαση είναι εξαιρετικά απλή και γίνεται στο χώρο του ιατρείου με τοπική αναισθησία.

Μετά την αναισθητοποίηση της περιοχής ακολουθεί η εκτομή του χαλινού, διαδικασία απολύτως ανώδυνη με μηδαμινή ταλαιπωρία για τον νεαρό ασθενή που συνήθως ολοκληρώνεται σε ένα 10λεπτο.

Στο ιατρείο μας η επέμβαση αυτή γίνεται με χρήση ραδιοσυχνοτήτων ή laser εδώ και 17 έτη. Για περισσότερες πληροφορίες θα ενημερωθείτε από τους ιατρούς.